Neurochirurgie Timișoara

Clinica de Neurochirurgie din Timișoara este un centru regional în care se rezolvă patologia cerebrală și spinală, tumorală, vasculară și traumatică, la adulti și copii. Totodată este un centru de pregatire universitar și postuniversitar.

Abonati-va la newsletter

Clinica de Neurochirurgie din Timisoara este un centru regional in care se rezolva patologia cerebrala.


Clinica de Neurochirurgie Timisoara pretuieste si respecta intimitatea ta. Pentru mai multe informatii, citeste Politica de confidentialitate.

Noutati

Un lector de excepție, o conferință de excepție

Octombrie 2017

Un lector de excepție, o conferință de excepție

Cineva spunea că dacă te comporți de parcă ai ști exact ce faci, poți face absolut orice, mai puțin neurochirurgie. Ei bine, noi suntem de părere că toți cei care l-au cunoscut pe domnul profesor Marc Sindou pot spune că dacă știi foarte bine ceea ce faci, poate părea atât de simplu că oricine ar putea crede că îl poate face.

De acest lucru ne-a convins domnul profesor în cadrul conferinței „Meningioamele intracraniene – limitele de exereză” organizată de Cercul Studențesc de Neurochirurgie din Timișoara, ce s-a desfășurat în cadrul Amfiteatrului A al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” în data de 17 octombrie.

Domnul doctor Marc Sindou este în prezent profesor la Universitatea din Lyon, Franța. Activitatea sa medicală din Lyon a fost direcționată în studiul neurochirurgiei funcționale a durerii, spasticității, epilepsiei și a nevralgiei trigeminale, microchirurgiei meningioamelor și tumorilor de bază de craniu, precum și neurofiziologiei aplicabile în cadrul neurochirurgiei. A publicat în cadrul carierei sale 548 articole, 35 de capitole și 6 cărți.

Dorim prin aceasta să îi mulțumim domnului doctor Marc Sindou că a onorat invitația noastră, precum și domnului doctor Horia Pleș, profesorul coordonator al Cercului Studențesc de Neurochirurgie din Timișoara, pentru realizarea aceastei conferințe.

Corina Carmen Mohaci

« Inapoi la noutati
c