Neurochirurgie Timișoara

Clinica de Neurochirurgie din Timișoara este un centru regional în care se rezolvă patologia cerebrală și spinală, tumorală, vasculară și traumatică, la adulti și copii. Totodată este un centru de pregatire universitar și postuniversitar.

Abonati-va la newsletter

Clinica de Neurochirurgie din Timisoara este un centru regional in care se rezolva patologia cerebrala.


Clinica de Neurochirurgie Timisoara pretuieste si respecta intimitatea ta. Pentru mai multe informatii, citeste Politica de confidentialitate.

Noutati

Trial international STICH II Lobar

Ianuarie 2013

Trial international STICH II Lobar

În anul 2013 s-a încheiat cercetarea internațională cu acronimul „STICH II Lobar”.

Acest studiu a dorit să găsească metoda optimă pentru tratamentul hematomului intracerebral și anume tratament conservator versus chirurgie de urgență.

Din România, alături de clinica noastră, a participat în studiu și Clinica de Neurochirurgie din Cluj.

Cu toate că am fost cooptați cu doi ani întarziere față de demararea proiectului, am avut o activitate foarte intensă înrolând un număr considerabil de pacienți în această cercetare.

Echipa noastră, formată dintr-un număr mare de medici specialiști și medici rezidenți, a participat la mai multe întâlniri cu echipa de coordonare din Newcastle, Marea Britanie condusă de David Mendelow, Profesor Neurochirurg la Universitatea Newcastle.

Întâlnirile s-au desfășurat în orașele Newcastle, Groningen (Olanda) și Seoul (Corea de Sud).

Diploma

Echipa din Timișoara, condusă de Dr. Horia PLEȘ – investigator principal, a primit diploma de „Centrul cu cei mai multi pacienți recrutați” din Europa.

Grafic

« Inapoi la noutati