Neurochirurgie Timișoara

Clinica de Neurochirurgie din Timișoara este un centru regional în care se rezolvă patologia cerebrală și spinală, tumorală, vasculară și traumatică, la adulti și copii. Totodată este un centru de pregatire universitar și postuniversitar.

Abonati-va la newsletter

Clinica de Neurochirurgie din Timisoara este un centru regional in care se rezolva patologia cerebrala.


Clinica de Neurochirurgie Timisoara pretuieste si respecta intimitatea ta. Pentru mai multe informatii, citeste Politica de confidentialitate.

Noutati

Studiul CRASH 3

Decembrie 2011

 

Titlul studiului: Tranexamic acid for the treatment of significant traumatic brain injury: an international randomized, double blind placebo controlled trial. (Administrarea acidului tranexamic în traumatismul cranio-cerebral sever: studiu internațional randomizat, de faza 3, dublu-orb, controlat placebo).

Anual, în intreaga lume, peste 10 milioane de oameni mor sau sunt spitalizați ca urmare a traumatismelor cranio-cerebrale. Aproximativ 90% din decesele datorate traumatismului cranio-cerebral au loc în țările cu venit mediu și slab. Traumatismul cranio-cerebral îi afectează în mod special pe adulții tineri, sub forma dizabilităților permanente sau pe termen lung.

Acidul tranexamic (TXA) este administrat în mod obișnuit pacienților operați pentru reducerea sângerărilor și a nevoii de transfuzie sanguină. S-a demonstrat că administrarea acidul tranexamic a redus la 1/3 numărul pacienților care au necesitat transfuzie de sânge, a redus cu o unitate volumul de sânge transfuzat și a înjumătățit numărul intervențiilor chirurgicale prin controlul hemoragiilor.

Studiul CRASH 3 este un studiu internațional, de faza 3, care a implicat spitale și centre de cercetare ale mai multor țări aparținând Europei, Africii, Asiei și Statelor Unite ale Americii, desfășurat sub numărul ISRCTN15088122. Se preconizează ca un număr de 10,000 de pacienți cu traumatism cranio-cerebral să fie înrolați în acest studiu.

Spitalul Clinic Județean de Urgență ‘Pius Brinzeu’ din Timișoara, prin secția de Neurochirurgie, face parte din centrele de studii de cercetare în vederea înrolării pacienților cu o astfel de patologie.

Scopul acestui studiu este de a furniza un set de date relevante despre efectul administrării acidului tranexamic cu privire la rata mortalității și a dizabilităților la pacienții cu traumatism cranio-cerebral – preconizându-se o reducere a numărului acestora. Totodată, va fi evaluat și efectul acidului tranexamic asupra riscului de accidente vasculare ocluzive și al stărilor convulsive.

Durata de desfășurare a proiectului: 1.12. 2011 – 31.01. 2017

Centrul de coordonare al Proiectului: London School of Hygene&Tropical Medicine, London, UK.

Pentru informații suplimentare, puteți vizualiza pagina web a studiului CRASH:

http://crash3.Ishtm.ac.uk/

« Inapoi la noutati