Neurochirurgie Timișoara

Clinica de Neurochirurgie din Timișoara este un centru regional în care se rezolvă patologia cerebrală și spinală, tumorală, vasculară și traumatică, la adulti și copii. Totodată este un centru de pregatire universitar și postuniversitar.

Abonati-va la newsletter

Clinica de Neurochirurgie din Timisoara este un centru regional in care se rezolva patologia cerebrala.


Clinica de Neurochirurgie Timisoara pretuieste si respecta intimitatea ta. Pentru mai multe informatii, citeste Politica de confidentialitate.

Noutati

Studiul Center TBI

Ianuarie 2014

 

Titlul studiului: Collaborative European NeuroTrauma Effectiveness Research Study in Traumatic Brain Injury: a prospective longitudinal observational study (Colaborare europeană de cercetare a eficacității studiului traumatismelor cerebrale – studiul observațional, longitudinal, prospectiv)

Traumatismul cerebral este o boală foarte gravă – și puțin înțeleasă – care afectează 2,5 milioane de oameni din Europa în fiecare an, din care 1 milion sunt internați în spitale, iar 75 de mii de pacienți sfârșesc prin a muri. Traumatismul cranian este considerat principala cauză de deces și invaliditate în cazul adulților tineri – datorită accidentelor de circulație -, cu o incidență în creștere la pacienții vârstnici și la cei de sex masculin. Totodată, studiile recente asociază traumatismul cerebral cu o creștere în proporție de 2,3-4,5 a apariției bolii Alzheimer.

Spitalul Clinic Județean de Urgență ‘Pius Brinzeu’ din Timișoara, prin secția de Neurochirurgie, face parte din centrele de studii de cercetare finanțate de către Uniunea Europeană în vederea înrolării pacienților cu o astfel de patologie.

Studiul are ca scop colectarea de informații despre leziuni, îngrijirea medicală, evaluarea neuropsihologică la diferite intervale de timp și rezultatul a peste 5000 de pacienți înrolați în centrele de studiu ale țărilor ce aparțin Uniunii Europene.

Toate aceste informatii vor fi analizate pentru a intelege mai bine procesul ce cauzeaza diferitele probleme medicale in cazul unui traumatism cerebral si pentru a imbunatati tratamenetul in cazul viitorilor pacienti.

Proiectul este finanțat de către Uniunea Europeana prin al 7-lea Program Cadru FP7 (Grant 602150)

Durata de desfășurare a proiectului: 2014-2020

Co-ordonatorii proiectului: Profesor Andrew Maas  -The University Hospital Antwerp (Belgium), Profesor David Menon - The University of Cambridge (UK)

Participanți și Investigatori : Studiul se desfășoară în peste 80 de centre din 22 de țări europene: Antwerp University Hospital, University of Cambridge, Karolinska Institutet, Erasmus MC Rotterdam, Universitätsmedizin Göttingen, University of Pecs, Oslo University Hospital Oxford Brookes University, etc.

Metodologia de cercetare a studiului constă în două părți: CENTER-TBI Core data study – care preconizează înrolarea unui număr de 5,400 de pacienți și CENTER-TBI registry – preconizează înrolarea unui număr de 15,000 -25,000.

Pentru informații suplimentare, puteți vizualiza pagina web a studiului Center TBI:

www.center-tbi.eu

« Inapoi la noutati
c