Neurochirurgie Timișoara

Clinica de Neurochirurgie din Timișoara este un centru regional în care se rezolvă patologia cerebrală și spinală, tumorală, vasculară și traumatică, la adulti și copii. Totodată este un centru de pregatire universitar și postuniversitar.

Abonati-va la newsletter

Clinica de Neurochirurgie din Timisoara este un centru regional in care se rezolva patologia cerebrala.


Clinica de Neurochirurgie Timisoara pretuieste si respecta intimitatea ta. Pentru mai multe informatii, citeste Politica de confidentialitate.

Noutati

Rezectia tumorilor - O noua tehnica la Clinica de Neurochirurgie din Timisoara

Noiembrie 2012

Incepand cu luna noiembrie 2012, la Clinica de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara (SCJUT) se practica o noua tehnica pentru rezectia tumorilor (abordul transsfenoidal). Pentru a putea lucra dupa ultimele tehnici in domeniu, medicii de aici au reusit sa stranga suma necesara pentru a procura instrumentarul necesar interventiei.

Astfel, neurochirurgii timisoreni vor putea extirpa tumori cerebrale prin nasul pacientilor. Aceasta tehnica este minim invaziva si se efectueaza in special in cazul tumorilor foarte mici.

Pentru aplicarea acestei tehnici, dr. Horia Ples, seful Sectiei de Neurochirurgie l-a delegat pe dr. Sorin Hanas sa efectueze un curs de pregatire cu medicii de la Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucuresti. Pana acum, pacientii din vestul tarii erau nevoiti sa mearga fie in capitala, fie in Ungaria.

Datorita noilor tehnici, in 20 si 21 noiembrie, dr. Horia Ples, seful Clinicii de Neurochirurgie si dr. Hanas Sorin, specialist, au efectuat cu succes doua interventii chirurgicale. O pacienta in varsta de 54 de ani, din judetul Caras – Severin si un barbat de 55 de ani, din judetul Arad.

Doctorul Horia Ples spera sa introduca cat mai repede si tehnica operatorie prin endoscopie cerebrala, o metoda minim invaziva, care poate patrunde printr-un mic orificiu in anumite zone ale creierului fara a fi lezata substanta cerebrala.

« Inapoi la noutati
c