Neurochirurgie Timișoara

Clinica de Neurochirurgie din Timișoara este un centru regional în care se rezolvă patologia cerebrală și spinală, tumorală, vasculară și traumatică, la adulti și copii. Totodată este un centru de pregatire universitar și postuniversitar.

Abonati-va la newsletter

Clinica de Neurochirurgie din Timisoara este un centru regional in care se rezolva patologia cerebrala.


Clinica de Neurochirurgie Timisoara pretuieste si respecta intimitatea ta. Pentru mai multe informatii, citeste Politica de confidentialitate.

Noutati

Premiera medicala timisoreana

Embolizarea anevrismelor cerebrale

Cauza hemoragiei subarahnoidiene se datoreaza in 80 % din cazuri ruperii unei malformatii vasculare tip anevrism sau malformatii arterio-venoase (MAV).

Tratamentul anevrismului cerebral rupt si al celui nerupt se poate efectua prin doua metode:

-  Cliparea anevrismului cerebral, ceea ce inseamna deschiderea cavitatii craniene

-  Embolizarea malformatiei vasculare, care se realizeaza printr-o metoda endovasculara

De aproximativ 20 de ani neurochirurgii din Timisoara clipeaza anevrismele cerebrale printr-o metoda operatorie microchirurgicala. In anumite conditii este nevoia de o metoda mai putin invaziva: embolizarea (coilling), efectuata de regula de un neuroradiolog endovascular.

Clinica de Neurochirurgie, impreuna cu Sectia de Radiologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, a pregatit realizarea primei embolizari de anevrism cerebral din orasul nostru. Echipa care a practicat efectiv embolizarea (anevrism de artera bazilara) a fost formata din: Dr. Cristian Mihalea (voluntar in cadrul sectiei de neurochirurgie din Timisoara specializat in ultimii 3 ani in spitalul CHU Beaujon, Paris, Franta),   Dr. Raoul Pop  (specializarea efectuata un an in Londra si ultimii doi ani in CHU Strasbourg, Franta)  si Adrian Tutelca (medic specialist radiolog in sectia de radiologie  din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara).

Procedura a decurs fara complicatii incat putem spune ca aceasta a fost un succes pentru tanara echipa.

In mod firesc, ne propunem ca acest inceput sa devina rutina. Aceasta echipa trebuie sa ramana unita in continuare si, cu ajutorul conducerii spitalului, exista premisele ca acest lucru sa aiba loc: Dr. Raoul Pop are integrare in Sectia de Neurologie, iar Dr. Cristian Mihalea doreste cu ardoare sa lucreze in acest spital in cadrul Sectiei de Neurochirurgie sau Radiologie.

Estimam ca in luna august a acestui sa continuam procedurile endovasculare in cadrul  Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara cu noi metode care nu s-au mai efectuat in tara noastra. 

Asadar, noi premiere medicale timisorene.

Dr. Dr. Med. Horia PLES

Sef sectie si Disciplina Neurochirurgie

« Inapoi la noutati
c