Neurochirurgie Timișoara

Clinica de Neurochirurgie din Timișoara este un centru regional în care se rezolvă patologia cerebrală și spinală, tumorală, vasculară și traumatică, la adulti și copii. Totodată este un centru de pregatire universitar și postuniversitar.

Abonati-va la newsletter

Clinica de Neurochirurgie din Timisoara este un centru regional in care se rezolva patologia cerebrala.


Clinica de Neurochirurgie Timisoara pretuieste si respecta intimitatea ta. Pentru mai multe informatii, citeste Politica de confidentialitate.

Noutati

O săptămână cu intervenţii preponderent în patologia vasculară-cerebrală

iulie 2016

În săptămâna care a trecut, la Clinica de Neurochirurgie din Timişoara, printre intervenţiile obişnuite ale Clinicii, s-au efectuat mai multe proceduri endovasculare de către echipe conduse de specialiştii Dr. Cristian Mihalea, neuroradiolog endovascular, şi Dr. Adrian Tutelcă, radiolog endovascular. 

S-au efectuat 2 angiografii diagnostice ce au pus în evidenţă un anevrism de cerebrală posterioară şi un anevrism carotido-oftalmic (foto 1). 

La un pacient de 30 de ani, s-a practicat a doua sesiune de embolizare a unei malformaţii arterio-venoase (MAV) complex Spetzler-Martin IV, rupt în urmă cu 3 luni, la care s-a obţinut reducerea semnificativă a nidusului (cu circa 60%) (foto 2).

A doua embolizare a fost o fistula carotido-cavernoasă indirectă. S-a injectat Onyx supraselectiv prin traiectul fistular din ramuri a arterei carotide externe (foto 3).

Toţi pacienţii au evoluţie favorabilă şi sunt externaţi în acest moment.

« Inapoi la noutati
c