Neurochirurgie Timișoara

Clinica de Neurochirurgie din Timișoara este un centru regional în care se rezolvă patologia cerebrală și spinală, tumorală, vasculară și traumatică, la adulti și copii. Totodată este un centru de pregatire universitar și postuniversitar.

Abonati-va la newsletter

Clinica de Neurochirurgie din Timisoara este un centru regional in care se rezolva patologia cerebrala.


Clinica de Neurochirurgie Timisoara pretuieste si respecta intimitatea ta. Pentru mai multe informatii, citeste Politica de confidentialitate.

Noutati

O noua reuniune a Cercului Studentesc de Neurochirurgie

Martie 2015

O noua si rodnica intalnire a Cercului Studentesc de Neurochirurgie-CSNT a avut loc vineri, 13 martie a.c. Peste 8o de studenti si medici rezidenti au fost prezenti in amfiteatrul B al Spitalului Judetean de Urgenta, alaturi de profesorul coordonator al cercului, domnul doctor Horia Ples, care a participat activ, ca de fiecare data, de altfel.

Tema abordata a fost reprezentata de traumatismele cranio-cerebrale, intalnirea debutand cu prezentarea domnului doctor Adrian Rata. Acesta a descris urmatoarele aspecte: fracturile craniene, contuzia si dilacerarea cerebrala, hemoragia subarahnoidiana, tipurile de hematoame, plaga cranio-duro-cerebrala, comotia cerebrala, edemul si ischemia cerebrala si, nu in ultimul rand, hipertensiunea intracraniana.

In continuare, studenta Irina Nitescu a prezentat doua video-uri intraoperatorii ale unui hematom extradural, subliniind aspectele importante ale acestei patologii, iar Magda Adela a facut o prezentare despre plaga cranio-cerebrala, fistulele posttraumatice si fracturile bazei craniului.

Intalnirea s-a terminat cu lucrarea “Intraventricular tumors”, prezentata in cadrul conferintei “Neurosurgical Masterclass” din Cluj, Roland Preda fiind cel care a explicat colegilor prezenti concluziile obtinute pe baza cazului clinic.

Corina Mohaci

« Inapoi la noutati
c