Neurochirurgie Timișoara

Clinica de Neurochirurgie din Timișoara este un centru regional în care se rezolvă patologia cerebrală și spinală, tumorală, vasculară și traumatică, la adulti și copii. Totodată este un centru de pregatire universitar și postuniversitar.

Abonati-va la newsletter

Clinica de Neurochirurgie din Timisoara este un centru regional in care se rezolva patologia cerebrala.


Clinica de Neurochirurgie Timisoara pretuieste si respecta intimitatea ta. Pentru mai multe informatii, citeste Politica de confidentialitate.

Noutati

O nouă reuniune a Cercului Studenţesc de Neurochirurgie - CSNT

Noiembrie 2015

O nouă şi rodnică întâlnire a Cercului Studenţesc de Neurochirurgie-CSNT a avut loc vineri, 13 noiembrie a.c. Aceasta s-a desfășurat în Amfiteatrul B al Spitalului Clinic Județean de Urgență din Timișoara și a avut ca tematică patologia măduvei spinării, trunchiului cerebral și cerebelului. 

 

 


Întâlnirea a debutat cu prezentarea anatomiei măduvei spinării de către Cristina Moț. În continuare, au fost descrise celelalte subiecte de către Corina Carmen Mohaci și Sorin Matiuța. Odată cu definirea noțiunilor de anatomie de bază ale structurilor discutate, ne-am îndreptat atenția înspre aspecte ce țin de patologia măduvei, trunchiului și cerebelului. Acestea au fost discutate de către domnul doctor Horia Pleș, iar colegii noștri, Alexandru Mihalache și Bianca Pușcașu, au prezentat un caz de hernie lombară întâlnit pe secția de neurochirurgie. 


Elementul unic al acestui curs a constat în implicarea în număr mare a membrilor echipei de organizare în elaborarea prezentărilor teoretice. Acest lucru îmi amintește de o poveste: 
Un profesor dorea să le explice elevilor săi ce înseamnă privilegiu așa că le-a dat fiecăruia o foaie de hârtie și i-a rugat să o mototolească. Aceștia au făcut exact cum le-a spus și, între timp, profesorul a adus coșul de gunoi în fața clasei și le-a spus: 
- Imaginați-vă că acest coș este clasa socială superioară. Fiecare dintre voi va trebui să își arunce foaia mototolită în coșul de gunoi şi, dacă veți nimeri, veți aparține acestei clase sociale. Aveți o singură șansă." 
Cei din ultimele bănci au început să comenteze că nu este corect. Până la urmă toți au aruncat hârtia. Așa cum era de așteptat, majoritatea celor din față au reușit şi doar câțiva din cei din rândurile din spate au nimerit coșul.
Profesorul le-a spus: 
- Cu cât mai aproape ați fost de coș, cu atât ați reușit mai mult. Datoria voastră ca elevi este să fiți conștienți de privilegiul numit educație și să îl folosiți la maximum pentru voi și pentru cei din rândurile din spate. 


Acesta este scopul și misiunea pe care va trebui să o îndeplinim noi, cei care prin implicarea noastră în cadrul echipei de organizare, oferim oportunități celorlați membri. Ne dorim să ne lărgim echipa și să descoperim în cadrul membrilor noi, persoane dornice de implicare, cu idei și proiecte noi, cât și să susținem prin proiectele organizate studenții pasionați de neurochirurgie. 

 

 


Astfel, aș vrea să închei prin a mulțumi echipei CSNT pentru munca depusă în scopul organizării acestei întâlniri și, desigur, nu în ultimului rând, domnului doctor Horia Pleș, pentru toată susținerea pe care ne-a oferit-o până acum, cât și pentru faptul că a fost mai mult decât un profesor, ne-a fost un mentor.

 

« Inapoi la noutati
c