Neurochirurgie Timișoara

Clinica de Neurochirurgie din Timișoara este un centru regional în care se rezolvă patologia cerebrală și spinală, tumorală, vasculară și traumatică, la adulti și copii. Totodată este un centru de pregatire universitar și postuniversitar.

Abonati-va la newsletter

Clinica de Neurochirurgie din Timisoara este un centru regional in care se rezolva patologia cerebrala.


Clinica de Neurochirurgie Timisoara pretuieste si respecta intimitatea ta. Pentru mai multe informatii, citeste Politica de confidentialitate.

Noutati

Noua Clasificare Genetică a Tumorilor Cerebrale

Noiembrie 2017

Încă o conferință inedită a răspuns într-un mod atât de mulțumitor dorinței noastre de cunoaștere a tot ceea ce este nou și benefic în medicină și mai ales în patologia neurochirurgicală. Am avut ocazia de a ne însuși cunoștințe care au vizat noua clasificare genetică a tumorilor cerebrale, aceasta fiind mult mai precisă și mai eficientă decât cea stabilită de către OMS în 2007.

Acest fapt a fost posibil datorită domnului Conf. Dr. Sergiu Șușman în cadrul conferinței ” Noua Clasificare Genetică a Tumorilor Cerebrale ” organizată de Cercul Studențesc de Neurochirurgie din Timișoara, ce s-a desfășurat în cadrul Amfiteatrului A al Spitalului Clinic Județean de Urgență ” Pius Brînzeu ” în data de 09 noiembrie 2017.

Domnul doctor Sergiu Șușman este în prezent medic specialist, specialitatea Anatomie Patologică și doctor în medicină în domeniul celulelor stem. A publicat 25 de articole ISI cu 182 de citări în reviste internaționale și a obținut un brevet de invenție pentru descoperirea unei metode de diferențiere a celulelor stem placentare.

De asemenea este titularul unei Diplome Universitare Europene de Cercetare în Oncologie obținută la Institutul Gustave Roussy din Paris. Activitatea didactică o desfășoară în cadrul Departamentului de Ștințe Morfologice – Histologie a Universității de Medicină și Farmacie ” Iuliu Hațieganu ”din Cluj Napoca.

Dorim prin aceasta să îi mulțumim domnului doctor Sergiu Șușman pentru că a onorat invitația noastră precum și a domnului doctor Horia Pleș, profesorul coordonator al Cercului Studențesc de Neurochirurgie din Timișoara, pentru realizarea acestei conferințe.

Rădulescu Valentin Cosmin

« Inapoi la noutati
c