Neurochirurgie Timișoara

Clinica de Neurochirurgie din Timișoara este un centru regional în care se rezolvă patologia cerebrală și spinală, tumorală, vasculară și traumatică, la adulti și copii. Totodată este un centru de pregatire universitar și postuniversitar.

Abonati-va la newsletter

Clinica de Neurochirurgie din Timisoara este un centru regional in care se rezolva patologia cerebrala.


Clinica de Neurochirurgie Timisoara pretuieste si respecta intimitatea ta. Pentru mai multe informatii, citeste Politica de confidentialitate.

Noutati

Neuroanatomie intensiv - ediția a II-a

Martie 2017

Timp de milenii, creierul uman a fost o enigmă. Treptat, în ultimele secole, anatomia sa a devenit tot mai bine cunoscută, dar, cu toate progresele formidabile realizate, suntem abia la începutul drumului: ne-au mai rămas enorm de multe lucruri de aflat. La acest lucru vom contribui și noi, viitorii medici, la fel cum au contribuit și generațiile anterioare. Cum? Folosindu-ne, în primul rând, de ceea ce știm deja, deoarece niciodată nu poți ajunge undeva dacă nu știi de unde pleci.

Acesta este unul din motivele pentru care miercuri, în data de 29 martie, în amfiteatrul B al Spitalului Clinic Județean de Urgență ˮPius Brânzeu”, s-a desfășurat cea de-a treia întâlnire în cadrul proiectului ˮNeuroanatomie intensiv” organizat de Cercul Studențesc de Neurochirurgie din Timișoara.

ˮNeuroanatomie intensiv” este un curs destinat rezidenţilor interesaţi de o aprofundare a anumitor aspecte ale neuroanatomiei şi studenţilor care, pregătindu-se pentru o carieră în domeniul neurochirurgiei, au astfel acces la sinteze și explicații oferite atât de către specialiști în anatomie și neurochirurgie, cât și de către colegii care au participat în trecut la acest curs.

La această întâlnire au fost dezbătute subiecte precum: trunchiul cerebral, nervii cranieni, meningele, lichidul cefalorahidian și ventriculii cerebrali iar domnul doctor Horia Pleș, profesorul coordonator al CSNT, ne-a prezentat aspectele practice legate de aceste structuri și tratamentele chirurgicale folosite. Subiectul trunchiului cerebral a fost dezbătut de către domnul profesor Horia Prundeanu iar celelalte prezentări au fost ținute de către Valentin Rădulescu și Maria Mituca, cărora le mulțumim pentru munca depusă în organizarea acestui proiect.

Aș vrea să închei mulțumindu-le celor doi profesori care ne-au susținut în realizarea acestor întâlniri, și anume, domnului doctor Horia Pleș și domnului doctor Horia Prundeanu, cât și pentru deosebita implicare.

Corina Carmen Mohaci

« Inapoi la noutati
c