Neurochirurgie Timișoara

Clinica de Neurochirurgie din Timișoara este un centru regional în care se rezolvă patologia cerebrală și spinală, tumorală, vasculară și traumatică, la adulti și copii. Totodată este un centru de pregatire universitar și postuniversitar.

Abonati-va la newsletter

Clinica de Neurochirurgie din Timisoara este un centru regional in care se rezolva patologia cerebrala.


Clinica de Neurochirurgie Timisoara pretuieste si respecta intimitatea ta. Pentru mai multe informatii, citeste Politica de confidentialitate.

Noutati

Curs studențesc despre patologia vasculară

Aprilie 2015

În data de 27 Aprilie, a avut loc o nouă întâlnire CSNT. Aceasta s-a desfășurat în amfiteatrul B al Spitalului Clinic Județean de Urgență din Timișoara și a avut ca tematică patologia vasculară cerebrală.

 

 

Întâlnirea a debutat cu prezentarea vascularizației cerebrale, prezentare la care am insistat pe cele două sistemele care o realizează și anume: sistemul carotic intern și sistemul vertebro-bazilar. De asemenea, am descris poligonul lui Willis explicând importanța acestuia. Scopul principal este de a pune la dispoziție canale anastomotice dacă unul dintre vase este obstruat, lucru care nu se întâmplă în afara poligonului, ajungându-se la leziuni ireversibile.

 

 


În continuare, doamna doctor Dorela Codruța Lăzureanu, medic primar în cadrul secției de Anatomie Patologică la Spitalul Clinic Municipal și profesor de Neuroștiințe în cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” a prezentat patologia vasculară, vorbind atât din punct de vedere morfopatologic, cât și clinic, descriind simptomatologia și tratamentul acordat. Aceasta ne-a arătat cazuri clinice concrete și a încheiat spunându-ne că își dorește o viitoare colaborare cu cercul, lucru pe care ni-l dorim și noi, de asemnenea.
 

 

 

 

 

« Inapoi la noutati
c