Neurochirurgie Timișoara

Clinica de Neurochirurgie din Timișoara este un centru regional în care se rezolvă patologia cerebrală și spinală, tumorală, vasculară și traumatică, la adulti și copii. Totodată este un centru de pregatire universitar și postuniversitar.

Abonati-va la newsletter

Clinica de Neurochirurgie din Timisoara este un centru regional in care se rezolva patologia cerebrala.


Clinica de Neurochirurgie Timisoara pretuieste si respecta intimitatea ta. Pentru mai multe informatii, citeste Politica de confidentialitate.

Noutati

CSNT - Cercul Studentesc de Neurochirurgie din Timisoara

Decembrie 2014

CSNT

Cercul Studentesc de Neurochirurgie din Timisoara activeaza in cadrul Facultatii de Medicina Generala inca din anul 2012, cand a fost infiintat. Acest cerc a pornit de la o mana de studenti si a ajuns sa fie format in prezent din 170 de membri. Ne dorim ca, in timp, acest cerc sa se dezvolte si mai mult si nu atat ca numar de membri, cat din punct de vedere al pregatirii acestora. Ne dorim ca acest cerc sa dezvolte oameni, viitori medici neurochirurgi pasionati, care sa transmita mai departe aceasta minunata stiinta a creierului uman.

Initial, nu stiam nimic despre acest cerc dar am fost impresionata intotdeauna de frumusetea creierului uman, de puterea sa indescriptibila, de felul in care combina materialul cu spiritualul, omul cu fiinta. Din acest motiv,cand am auzit de existenta Cercului de Neurochirurgie am vazut in acesta o mare oportunitate, la fel cum un sculptor vede frumusetea unei statui inca din marmura. Astfel, in data de 27 octombrie, ma aflam impreuna cu actuala vicepresedinta a cercului, Ţigaeru Alisa Gabriela, in biroul domnului Dr. Ples, pledand pentru o organizare, si in acest an, a Cercului de Neurochirurgie.

Propunerea a fost primita cu acelasi entuziasm de catre domnul doctor, stabilind ca ne vom intalni cu totii in sambata acelei saptamani. Am facut un afis pentru a anunta intalnirea, pe care l-am postat pe facebook. La aceasta intalnire au participat 40 de studenti din cei 50 inscrisi deja, unii fiind victime ale Halloween-ului din seara precedenta.

Propunerea a fost primita cu acelasi entuziasm de catre domnul doctor, stabilind ca ne vom intalni cu totii in sambata acelei saptamani. Am facut un afis pentru a anunta intalnirea, pe care l-am postat pe facebook. La aceasta intalnire au participat 40 de studenti din cei 50 inscrisi deja, unii fiind victime ale Halloween-ului din seara precedenta.

Desi in cadrul acestei intalniri am discutat aspecte administrative, domnul doctor Ples ne-a relatat anumite lucruri din viata de medic, si mai mult de atat, din viata de medic neurochirurg . Acest lucru a starnit sau a amplificat curiozitatea celor prezenti si ca o urmare a acestui fapt in zilele consecutive acestei intalniri am primit inca 50 de cereri de participare iar la momentul actual suntem 170 de membri.

Scopul Cercului de Neurochirurgie, si implicit al nostru, este crearea unui mediu corespunzator pentru studentii pasionati de neurochirurgie, locul unde vor fi explicate practicile neurochirurgicale, se ofera ocazia sa realizeze lucrari de cercetare in cadrul cercului, cunoscand pana la absolvirea facultatii cateva notiuni de baza legate de neurochirurgie.

Criteriile pentru primirea diplomei sunt participarea integrala la cursuri, care se vor face o data pe luna, si realizarea a doua garzi de 8 ore pe sectia de Neurochirurgie a Spitalului Judetean sau participarea la 6 operatii in cadrul acesteia. Temele abordate in cadrul cursurilor, precum traumatisme, patologia tumorala, patologia vasculara, hidrocefalia si multe altele, vor cuprinde intreaga patologie neurochirurgicala, desigur, simplificata si redusa la esenta.

Dupa cum am spus si la inceput, principalul scop al cercului nostru este cunoasterea. De aceea, tin sa ii multumesc domnului dr. Ples, care a inteles ca noi, studentii de acum, vom fi neurochirurgii de maine iar educatia este cea mai puternica arma pe care o putem folosi pentru a schimba ceva.

 

- Mohaci Corina

CSNT

 

« Inapoi la noutati