Neurochirurgie Timișoara

Clinica de Neurochirurgie din Timișoara este un centru regional în care se rezolvă patologia cerebrală și spinală, tumorală, vasculară și traumatică, la adulti și copii. Totodată este un centru de pregatire universitar și postuniversitar.

Abonati-va la newsletter

Clinica de Neurochirurgie din Timisoara este un centru regional in care se rezolva patologia cerebrala.


Clinica de Neurochirurgie Timisoara pretuieste si respecta intimitatea ta. Pentru mai multe informatii, citeste Politica de confidentialitate.

Noutati

CONGRESUL “THE NEUROSURGICAL MASTERCLASS”, EDIȚIA A 3-A – BAZA CRANIULUI

Februarie 2015

În perioada 26-28 februarie s-a desfășurat la Cluj-Napoca cea de-a 3-a ediție a Congresului Național “The Neurosurgical Masterclass”. Această ediție a reunit medici de renume precum doctorul Ioan Ștefan Florian din Cluj, Christian Matula din Viena și Victor Volovici din Rotterdam. Tema discutată a fost baza craniului iar aspectele atinse în cursuri au fost: anatomia, tumorile localizate în aceasta zonă (cu accent pe meningioame) și abordurile neurochirurgicale și indicațiile acestora.

Au participat la acest congres și un grup de zece membri ai CSNT dintre care patru ( Preda Roland, Mohaci Corina, Marian Lucian și Crișan Tudor) au realizat o lucrare intitulată “Intraventricular tumors”, cu ajutorul doamnelor doctor Geanina Minut și Loredana Vraciu și sub atenta coordonare a domnului doctor Horia Pleș.

Programul conferinței a cuprins două workshop-uri “Noduri și suturi” și “Neuroradiografie”, un concurs de întrebări și prezentări ținute atât de domnii doctori cât și de studenți. Conferința s-a încheiat cu discursul domnului doctor Matula despre “Cum poți avea success”, precum și cu decernarea premiilor la care lucrarea “Intraventricular tumors” a luat locul 3.

« Inapoi la noutati
c