Neurochirurgie Timișoara

Clinica de Neurochirurgie din Timișoara este un centru regional în care se rezolvă patologia cerebrală și spinală, tumorală, vasculară și traumatică, la adulti și copii. Totodată este un centru de pregatire universitar și postuniversitar.

Abonati-va la newsletter

Clinica de Neurochirurgie din Timisoara este un centru regional in care se rezolva patologia cerebrala.


Clinica de Neurochirurgie Timisoara pretuieste si respecta intimitatea ta. Pentru mai multe informatii, citeste Politica de confidentialitate.

Noutati

Conferința “Chirurgie fără bisturiu – Tehnica PLDD”

Martie 2016

 

Un alt fel de întâlnire. Şi când spunem acest lucru, ne referim la o conferinţă de succes ! 
În 27 februarie a.a., a avut loc conferinţa Chirurgie fără bisturiu – PLDD în Amfiteatrul B al Spitalului Clinic Județean de Urgență din Timișoara. Aceasta a avut ca tematică tehnica nou introdusă – discectomia percutanată cu laser. Întâlnirea a debutat cu prezentarea anatomiei măduvei spinării de către domnul doctor Sorin Hanaş. Odată cu definirea noțiunilor de bază ale anatomiei coloanei vertebrale, ne-am îndreptat atenția spre aspecte ce ţin de patologia măduvei, mai exact hernia de disc lombară. Acestea au fost împărtăşite de către doamna doctor Stanca Pleş, care ne-a adus informaţiile necesare despre imagistica acestei patologii, precum şi de către domnul doctor Horia Pleş, care a explicat paşii acestei tehnici, precum şi consecinţele ei. Finalul conferinţei s-a ridicat mult peste aşteptările noastre şi anume, a constat în prezentarea primelor cazuri, la care s-a intervenit prin tehnia PLDD.
La fel cum ne este şi motto-ul "Per aspera ad astra" — prin muncă la stele — membrii echipei de organizare au dorit ca prin munca depusă să ofere participanţilor un plus de calitate. Aş vrea să le mulţumesc pentru entuziasmul şi devotamentul de care au dat dovadă în timpul organizării conferinţei.
Nu în ultimul rând aş dori să mulţumesc lectorilor: domnului doctor Sorin Hanaş, doamnei doctor Stanca Pleş şi, în special, domnului doctor Horia Pleş, profesorul coordonator al acestei conferinţe şi pentru susţinerea pe care ne-a oferit-o până acum.

 

Iasmina Ivașcu

 

 

« Inapoi la noutati
c