Neurochirurgie Timișoara

Clinica de Neurochirurgie din Timișoara este un centru regional în care se rezolvă patologia cerebrală și spinală, tumorală, vasculară și traumatică, la adulti și copii. Totodată este un centru de pregatire universitar și postuniversitar.

Abonati-va la newsletter

Clinica de Neurochirurgie din Timisoara este un centru regional in care se rezolva patologia cerebrala.


Clinica de Neurochirurgie Timisoara pretuieste si respecta intimitatea ta. Pentru mai multe informatii, citeste Politica de confidentialitate.

Noutati

Olimpiada de Neurochirurgie - Ediția I

Octombrie 2015

Olimpiada de Neurochirurgie - Ediția I

 

 


Sâmbătă, 17 octombrie a.c., s-a desfășurat prima ediție a concursului „Olimpiada de Neurochirurgie”, organizat de Cercul Studențesc de Neurochirurgie, Timișoara, în colaborare cu Clinica de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Județean de Urgență “Pius Brânzeu”. Acesta este un concurs de excelență, care urmărește stimularea dezvoltării cunoștințelor neurochirurgicale. Prima ediție s-a dorit a fi o provocare pentru tânăra generație de studenți, îndeosebi pentru cei care, datorită pasiunii lor pentru neurochirugie, doresc să urmeze o carieră în această supraspecializare. 


Prin această manifestare am dorit să oferim un imbold studenților pasionați de neurochirurgie și, de asemenea, să premiem studenții care au ajuns la o cunoaștere detaliată a acestei discipline medicale. Scopul a fost organizarea unui concurs care să contribuie la crearea unei imagini asupra aspectelor de bază ale neurochirurgiei, precum și descoperirea în tânăra generaţie de noi valori ce vor fi susţinute să performeze şi să devină noii reprezentanţi ai acestei ramuri medicale.


Examenul a constat din 30 de întrebări ce au cuprins teoria prezentată în cadrul a zece cursuri. Tematica ediției a fost reprezentată de tumorile cerebrale iar bibliografia din care au fost făcute cursurile a cuprins următoarele două cărți: „Neurosurgery”, de C.B. Lumenta, ediția din anul 2009, și „Handbook of Neurosurgery”, de Mark S. Greenberg, ediția din anul 2010. 
Suntem încântați de desfășurarea acestui concurs și, de asemenea, de nivelul participanților care s-au ridicat foarte aproape de punctajul maxim. 
Dorim să felicităm cu această ocazie câștigătorii: 

Premiul I – Țigaeru Alisa-Gabriela; 
Premiul II – Șutoi Dumitru; 
Premiul III - Sîrbulescu Diana. 

De asemenea, le mulțumim tuturor participanților pentru efortul depus și îi încurajăm să continue munca începută, asigurându-le sprijinul nostru în cadrul Cercului Studențesc de Neurochirurgie. Pe lângă premiile obținute am oferit câștigătorilor acestei ediții și ocazia de a participa la un studiu ce se va desfășura în cadrul CSNT în perioada următoare și care urmărește corelația dintre rata de supraviețuire la pacienții cu glioblastom și proteina KI67.


Nu în ultimul rând aș dori să îi aduc mulțumiri speciale profesorului coordonator al CSNT, domnul doctor Horia Pleș, care ne-a fost un mentor în tot acest timp și fără de care aceste activități nu ar fi fost posibile. De asemenea, le mulțumim și domnilor doctori Daniel Costea și Dan Negoiescu care au fost alături de noi în organizarea acestui concurs, în special în corectarea lucrărilor. 


Aș vrea să închei spunând că avem convingerea că ceea ce obții prin atingerea scopurilor tale este mult mai puțin important față de ceea ce devii prin atingerea lor. De aceea, credem că dincolo de competiția creată, de premii și note, participanții au câștigat ceva cu mult mai important: o experiență care i-a îmbogățit!. 
Per aspera ad astra! 

 

 

 

« Inapoi la noutati