Neurochirurgie Timișoara

Clinica de Neurochirurgie din Timișoara este un centru regional în care se rezolvă patologia cerebrală și spinală, tumorală, vasculară și traumatică, la adulti și copii. Totodată este un centru de pregatire universitar și postuniversitar.

Abonati-va la newsletter

Clinica de Neurochirurgie din Timisoara este un centru regional in care se rezolva patologia cerebrala.


Clinica de Neurochirurgie Timisoara pretuieste si respecta intimitatea ta. Pentru mai multe informatii, citeste Politica de confidentialitate.

Noutati

Neuroimagistică – Noi sesiuni de prezentări

Aprilie 2016

O nouă întâlnire a proiectului „Neuroimagistică – Sesiuni de prezentări” s-a desfășurat în Amfiteatrul A al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brânzeu” în data de 1 aprilie a.c.

Proiectul este organizat de Cercul Studențesc de Neurochirurgie din Timișoara și are ca scop sensibilizarea studenților în legătură cu principalele metode de diagnostic imagistic folosite în cadrul neurochirurgiei. Prima ediție a proiectului „Neuroimagistică – Sesiuni de prezentări” își propune să îmbine sesiunile de cursuri cu realizarea unor activități practice care să întregească viziunea participanților asupra subiectului discutat și anume imagistica sistemului nervos.

Întâlnirea din 1 aprilie a avut-o ca invitat special pe doamna doctor Stanca Mihaela Pleș, medic primar în cadrul Secției de Neurochirurgie a Spitalului Județean. Prezentarea doamnei doctor a readus în atenția studenților aspectele de baza legate de imagistica sistemului nervos precum și noțiuni clinice împletite cu studii de caz din vasta experință a doamnei doctor. De asemenea, a fost prezentat aspectul imagistic al celor mai frecvente patologii neurochirurgicale din punctul de vedere al traumatologiei cranio-cerebrale și nu numai.

În continuare, a urmat prezentarea domnului doctor Horia Pleș, profesorul coordonator al Cercului Studențesc de Neurochirurgie și, de asemenea, profesorul coordonator al acestui proiect, care a prezentat mai pe larg tehnica computer tomografiei, vorbind despre aspecte precum hipodensitate, hiperdensitate. Prezentarea a însemnat şi un dialog deschis cu studenții legat de diversele patologii.

Proiectul se desfășoară până la finalul anului universitar și își propune să vină în sprijinul studenților interesați de neuroimagistică oferindu-le acestora o viziuni corecte, conform standardelor actuale. (Corina Mohaci)

« Inapoi la noutati
c