Neurochirurgie Timișoara

Clinica de Neurochirurgie din Timișoara este un centru regional în care se rezolvă patologia cerebrală și spinală, tumorală, vasculară și traumatică, la adulti și copii. Totodată este un centru de pregatire universitar și postuniversitar.

Abonati-va la newsletter

Clinica de Neurochirurgie din Timisoara este un centru regional in care se rezolva patologia cerebrala.


Clinica de Neurochirurgie Timisoara pretuieste si respecta intimitatea ta. Pentru mai multe informatii, citeste Politica de confidentialitate.

Noutati

Neuroanatomie intensiv - Editia a II-a

Martie 2017

Se spune că toate visele se pot împlini dacă ai curajul să le urmezi.  Întrebarea este care e drumul spre ele, sau cel puțin, care e primul pas spre realizarea lor.  La toate acestea ne-am gândit și noi când ne-am pus întrebarea “Care să fie primul pas spre neurochirurgie?”. Nu ne-a luat mult să realizăm că așa cum primul an de medicină începe cu anatomia, și călătoria spre  fascinantul creier uman începe prin neuroanatomie. Astfel, a apărut acum un an proiectul numit “Neuroanatomie Intensiv”.  

Suntem onorați să vă spunem că acest proiect își continuă scopul și în acest an la cea de-a doua ediție. În data de 10 și 15 martie a.c., au avut loc în amfiteatrul B al Spitalului Clinic Județean de Urgență din Timișoara primele două întâlniri ale acestui curs organizat de Cercul Studențesc de Neurochirurgie. 

Această ediție se va desfășura pe perioada a patru săptămâni în cadrul cărora vom avea diverși invitați din cadrul Clinicii de neurochirurgie și din partea Catedrei de anatomie a Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara. Subiectele pe care le vom discuta vor încerca să cuprindă în linii cât mai mari întreaga anatomie a creierului uman, la care se vor adăuga exemple din practica neurochirurgicală.

Acest curs își propune să aducă noi cunoștiințe studenților și să le reînnoiască pe cele existente. Suntem de părere că anatomia trebuie să fie predată şi însuşită într-un context ce prezintă semnificaţie clinică, într-o strânsă corelaţie cu abilităţile de care are nevoie orice student, astfel încât să înţeleagă relevanţa acesteia pentru practica lui viitoare. 

Acum, la a doua ediție a acestui proiect suntem încântați să avem ca și organizatori studenți care, la prima ediție, au fost participanți și sperăm ca acest obicei să se păstreze. Vrem să mulțumim  Catedrei de anatomie pentru sprijinul oferit, în special domnului profesor Horia Prundeanu, lector în cadrul proiectului. Ne dorim ca această colaborare să se păstreze și în edițiile viitoare. 

În încheiere, aș vrea să amintesc cuvintele unui mare om, Theodore Roosevelt, care spunea că cel mai mare trofeu pe care ți-l poate oferi viața este, de departe, șansa de a munci din  greu la ceva ce merită. Așa că pot spune în numele echipei de organizare că suntem onorați că facem parte din acest proiect și, mai mult de atât, că putem contribui prin eforturile proprii la realizarea sa.

« Inapoi la noutati
c