Neurochirurgie Timișoara

Clinica de Neurochirurgie din Timișoara este un centru regional în care se rezolvă patologia cerebrală și spinală, tumorală, vasculară și traumatică, la adulti și copii. Totodată este un centru de pregatire universitar și postuniversitar.

Abonati-va la newsletter

Clinica de Neurochirurgie din Timisoara este un centru regional in care se rezolva patologia cerebrala.


Clinica de Neurochirurgie Timisoara pretuieste si respecta intimitatea ta. Pentru mai multe informatii, citeste Politica de confidentialitate.

Noutati

Conferință de neurochirugie susținută în limba franceză

Noiembrie 2016

Nevralgia facială trigeminală

O premieră pentru Cercul Studențesc de Neurochirurgie din Timișoara-CSNT

În premieră pentru Cercul Studențesc de Neurochirurgie din Timișoara, în data de 10 noiembrie 2016 a avut loc Conferința „La névralgie du trijumeau", care s-a adresat în principal studentilor vorbitori de limba franceză din cadrul UMFT, susținută de dr. Andrei Brînzeu, neurochirurg în cadrul spitalului „Pierre Wertheimer" din Lyon, Franța. 

Un număr impresionant de studenți (peste 90 !) au luat parte la aceast eveniment care a avut loc în Amfiteatrul A al Spitalului Județean de Urgență "Pius Branzeu" Timișoara.

Împreună cu domnul profesor doctor Horia Ples, coordonatorul Cercului Studențesc de Neurochirurgie, l-am avut ca invitat pe domnul dr. Andrei Brînzeu, medic specialist neurochirurg.

Dr. Andrei Brînzeu, supraspecializat pe neurochirurgie funcțională, și-a început studiile la Facultatea de Medicină și Farmacie "Victor Babes" Timișoara, ca mai apoi să realizeze un master în neuroștiințe în cadrul Universității "Claude Bernard" din Lyon. Începând cu anul 2009, și-a început cariera în neurochirurgie, la spitalul "Pierre Wertheimer" din Lyon.

Subiectul ales a fost nevralgia facială trigeminală, o patologie rară ce se definește prin crize dureroase intense de scurtă durată cauzate de afectarea nervului trigemen, la 80% din cazuri fiind datorată unei compresiuni realizate de ramura arterei cerebeloase superioare, alte cauze putând fi traumatismele, tumori ale trunchiului cerebral sau sectiunea sau compresiunea nervului în urma unei fracturi.

Spre surprinderea noastră, prezentarea a fost una interactivă, astfel că am avut posibilitatea să îi adresăm întrebari domnului doctor și, totodată, să ne verificam cunoștințele legate de neuroanatomie. Diferența relativ mică de vârstă și experiența lectorului în fata studentilor, fiind a doua sa prezentare, ne-au oferit o ambianță degajată, prietenoasă am putea zice.

La finele conferinței, studentii au rămas placut surprinși, fiind una din puținele oportunități pentru secția franceză de a participa la conferințe. Ne dorim, atât noi, membrii CSNT, cât și studenții, să putem organiza cât mai multe astfel de evenimente atât pentru secția română, cât și pentru celelalte secții din cadrul UMFT.

Pe această cale, îi multumim înca o data domnul doctor Andrei Brînzeu pentru susținere și participare!

Alexandru Mihalache - Echipa CSNT

« Inapoi la noutati
c